Har kollat i mina gamla receptpapper från bageriskolan och hittade ett som jag delar med mig av här nedanför :)
Du behöver;
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl vetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt
Gör så här:
1.Värm mjölk fingervarmt, rör ner med smulad jäst tills jästen lösts upp.
2.Blanda ner honung, salt, morötter och nästan allt mjöl. När degen är jämn låt jäsa i 30min.
3. Knåda degen på mjölat bakbord och forma bröd, frallor eller limpor låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
4. Pensla uppvispat ägg på bröden och strö solroskärnor och örtsalt på.
Grädda i ugnen 15-20 minuter på 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar