Hur du tvättar ditt hår på bästa möjliga sätt!

Tvätta inte håret med schampoo varje dag eftersom det naturliga hårfettet som ger håret dess naturliga glans och lyster försvinner. Ett schampoo öppnar hårstråets fjällskikt och fler tvättar sliter på hårstråna .Detta leder till ett torrt hår eller så går det i baklås - att det i stället blir överproduktion = fett hår Schamponera håret cirka var tredje dag eller färre om detta är möjligt. När du schamponerar håret, massera gärna hårbotten samtidigt eftersom detta mjukar upp hårrötterna. Sedan tar du hårinnpackning, sist balsam.
Skölj ur håret med ljummet vatten samtidigt som du drar igenom det med fingertopparna. Tvätta sist håret med balsam eftersom detta mjukar upp håret och stänger det. Låt gärna balsamet sitta i en längre stund. Dra bara igenom håret med balsamet, håret behöver inte gnuggas. Skölj håret med ljummet vatten Låt håret torka innan du borstar det, eftersom blött hår är mycket skörare och går lättare av.

Obs! Överdosera inte med schampoo eftersom det inte är bra för håret. För ett kort hår räcker det med en klick lika stor som en femtioöring. Maxklicken för ett tjockt och längre hår bör inte vara större än en femkrona. Med det schampoot som passar just din hårkvalitét, ska du tvätta håret två gånger. Detta förutsatt att du inte tvättar håret alltför ofta samt om du använder stylingprodukter i håret. Första gången löddrar knappt schampoot eftersom det tvättar bort produkter och yttre påfrestningar. Andra gången löddrar schampoot mer då själva hårstråna rengörs.
Massera schampoot ner i hårbotten - en ren hårbotten är grunden till ett friskare hår!

(Använd aldrig ett schampoo med många kemikalier i innehållet - det skadar bara håret ännu mer Oftast är det billiga skräp-schampoon som innehåller dessa)

1. Schampoo - öppnar hårstrået
2. Inpackning - vårdande
3. Balsam - stänger hårstrået

Inga kommentarer: