Tips för er med rakt, tunt och livlöst HÅR!

Jag rekommenderar er med ett rakt, tunt och livlöst hår att använda er av ett mycket milt schampoo som exempelvis barnschampoon såsom Barnängen. Köp inte butikens egna billiga märke då dessa oftast innehåller kemikalier som är på tok för starka för håret!
Ett annat typ av schampoo som är väldigt bra att använda vid tunt hår, är ett volymschampoo som har innehåll som inte tynger ned håret samt ger en fylligare känsla.
Vill du ha ett tjockare hår? Det kan du tyvärr inte få på naturlig väg. Men till synes kan du få håret att se tjockare ut än vad det i realiteten är. Och det är så enkelt som en uppklippning av håret.
De flesta med ett rakt hår drömmer sig efter ett lockigt hår. Använd inte locktången! Det sliter enormt! Är det en engångsgrej - fine. Men använd då värmeskydd! Min bästa rekommendation för er som vill ha lockigt hår - men ändå inte permanent - använd rullar! Eller permanentspolar. Det må ta sin tid, men det är värt mödan för att inte slita på håret.
Föna inte det tunna håret! Om det krisar, använd då funktionen med kallblås då detta är mildare mot håret.
Inget hår mår bra av en slarvigt uppsatt knut. Okej vid enstaka tillfälle såsom fest, men gör det inte till en vana! Det sliter enormt på håret och det slitna sliter på det slitna!
Använd schampoo och balsam som är specialiserade på just din hårtyp. För bästa vägledning, kontakta en frisör live som kan gå igenom just ditt hår och därefter kunna ge rekommendationer.
Använd inte stylingprodukter för ofta. Det får inte bara håret att se ofräscht ut - utan det sliter på hårets fjällskikt.

Inga kommentarer: