Björnbärsgrottor

Om kakorna ska frysas ringlas glasyren på vid servering.

16 kakor
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl, (270 g)
1 dl björnbärs- eller blåbärssylt

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt mjöl och vispa till en smulig deg. Nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på en lätt mjölad arbetsbänk.
3. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en 4-5 cm tjock rulle. Skär rullarna i 8 bitar vardera, 3-4 cm tjocka. Lägg bitarna med snittytan upp i bullpappersformar ställda på en plåt. Tryck ett hål i varje med tummen och fyll med sylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min.
5. Rör ihop florsocker och vatten, ringla glasyren runt sylten. Låt kakorna kallna på galler.

Recept lånat från
Allt om mat

Inga kommentarer: