Detta recept hittade jag i min bakelse tidning :)
Tårtan går bra att göra dagen innan, bara topping och dekor läggs på inför servering.
10 person(er) Ingredienser
200 g Digestivekex
75 g smör, smält
100 g choklad, vit
400 g philadephiaost
250 g kesella
1 dl strösocker
3 st ägg
Topping
4 dl crème fraiche
1 st vaniljstång
Dekor
jordgubbar, färska fikon, färska ätliga eller kanderade blommor
Tillagning
1. Värm ugnen till 175°.
Smula kexen och häll på smält smör.
2. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant
3.Grädda bottnen ca 10 min.
Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
4. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
5. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker.
Rör ner chokladen och äggen.
6. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Tårtan
ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna.
7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och
bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar eller fikon och ev blommor.
(Bild lånad från Google )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar