BLOMKÅLSMOS



INGREDIENSER
(Svårt att ange hur många portioner det blir, beror på storlek på blomkålshuvudet. Litet huvud ca 3-4 portioner)
1 blomkålshuvud
2-4 dl grädde (beror på storleken på blomkålshuvudet)
1/2 paket philadelfia ost
smör
soltorkade tomater
oliver
salt och peppar
gurkmeja


GÖR SÅ HÄR
1. Skär blomkålen i bitar. Lägg dem i en kastrull med en klick smör i botten.
Blomkålen ska täcka botten på kastrullen och helst inte ligga i flera lager på varandra.
Så välj en kastrull som är stor nog. Låt smöret smälta innan steg två.
2. Häll över grädde så det täcker hela botten ca 0,5 cm Det blir lite olika mängd beroende på hur stort
blomkålshuvud man valt.
3. Ha hög värme på plattan tills det kokar i grädden. Koka sedan på låg värme så det inte bränns i botten. Rör om då och då och vänd på bitarna. ca 20 minuter känn på blomkålen med gaffel. Det gör inget ifall vissa bitar är lite hårdare. Blomkålen måste inte vara löskokt. I fall grädden kokat bort och de fortfarande är mycket hårda häll i lite grädde till och koka tills de är redo. Men för mycket grädde ger en pure istället för mos.
4. Ta av från plattan och salta och peppra efter smak.
5. Mixa med stavmixer ordentligt så det inte blir stora bitar i.
6. Ha i philadelfia ost, 3-4 bitar soltorkade tomater och/eller 10 oliver.
Mixa med mixern igen. Smaka av och krydda efter din smak. Man kan ha i lite gurkmeja eller chilipulver eller paprika pulver. Även gott med lite muskotnöt.
Färdig att servera


Recept lånat från lchfklubben.se

Inga kommentarer: