Lchf

Få en viktminskning utan svält

Om du äter tillräckligt med fett och väldigt lite kolhydrater, så sköter kroppen normalt resten själv. Då blir det ingen svältbantning utan en hormonell bantning. Vid svältbantning är det vanligt att 40 procent av viktnedgången är minskad muskelmassa. Med LCHF så jobbar du med kroppen i stället för mot den. Att äta sig mätt på god, fet mat och samtidigt gå ner i vikt, är en hållbar metod, som gör att du kan bibehålla din nya vikt och inte gå upp igen som man oftast gör efter en svältbantning.

När man äter LCHF behövs inga 20 minunter träning för att bränna fett eftersom man öppnat upp fettcellerna och bränner fett dygnet runt (insulin spärrar fettcellerna dels via socker inne i fettceller, men även genom påverkan på enzymer som splittar fettmolekylen).

Enbart träning leder inte till viktminskning
Frukt är det största viktminskningshindret för kvinnor och öl är det största viktminskningshindret för män.

Tillsatser eller E-nummer
"Det finns sammanlagt 316 E-nummer, tillsatser som är godkända av EU och därmed också i Sverige. Ingen kan hålla dem alla i huvudet. Så om man bara tänker lära sig ett enda utantill är mitt förslag: E621.

Inte i första hand för de misstankar som finns om att detta ämne kan vara hälsovådligt utan därför att förekomsten av E621 i innehållsföreteckningen säger något intressant om produkten. För det är just produkter det handlar om, denna tillsats är en av de processade livsmedlens allra viktigaste komponent.

Det dolda och ofrivilliga budskapet till den medvetna konsument är följande: Den mat du nu står i begrepp att köpa innehåller så utarmade råvaror och har behandlats på ett sådant sätt i den industriella processen att de naturliga smakerna blivit så svaga att en särskild substans måste tillsättas för att maten ska bli ätlig."

Inga kommentarer: