LCHF Solrosbröd


Fick det här receptet av en vän, riktigt gott :)


Recept till 1 Limpa

Ingredienser:
12 stora ägg 
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl fibrex flingor
1 dl solroskärnor
1 msk hel fänkål

Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Stöt fänkålen i en mortel och blanda de torra ingredienserna, blanda sedan väl i smeten. Låt degen svälla minst 15 min.
Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd.

Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.

Förvara brödet i kylen. 




Inga kommentarer: